tiistai 22. kesäkuuta 2010

Juhannuskujeet..

Mitähän sitä...no ainakin keijuksi ( vanhaksi ja pulleaksi :) ) voisi heittäytyä, kirmata sen minkä lyhyillä koivillaan pääsee, ympäri ketoja ja kentturoita. Nuuskutella kukkia, ihmetellä ötököitä ja kuunnella siivekkäiden sirkutusta, surinaa, pärinää ja ininää.


Saunaan on tietenkin mentävä, se on perinteinen riitti, jonka yhteydessä se joka uskaltaa heittääpi talvipalttoon järveen, jos ei ennen jo ole sitä  tehnyt. Mukaan lauteille lähtee yrttejä ja myrttejä sekä sarvi tai kaks´ olutta. Sieltä tullessaan onkin melkein kuin uusi ihminen, on se niin nautintoa kerrassaan.Grillitulilla istutaan tietenkin ja jos kukaan ei estä varmastikkin lauletaan , soitetaan ja puhutaan virattomia. Syödään hyvin ja inistään tyytyväisinä. Voisi sitä taikojakin tehdä, kurkata vaikka pataan josko tuo ihmeitä kertoisi.Luulen että näihin raameihin se asettuu Valorun Mettumaaria.Sitä odotellessa, hyvää Juhannusviikkoa kaikille.


2 kommenttia:

  1. Ihanat juhannuksen odotuskuvat. En aikaisemmin ehtinyt kommentoimaan. Toiseksi alimmaisessa kuvassa, jännät valon heijasukset vedessä. viimeisessä, vedestä heijastuu ihan selvästi kasvot, eläimen? ihmisen? joku sieltä katselee.

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuvat ja mettumaarin tarinaa sinulla. Mitäs siellä padassa oikein luuraakaan hm..

    VastaaPoista