lauantai 7. heinäkuuta 2012

Aamu

Vetäisen jalkaani saappaat ja klonksuttelen unisena ruusupensaan luo. Kysyn siltä voisinko poimia muutaman kukan ---- kuuntelen hiljaa vastausta. Kyllä, saan ottaa muutamia kukkia, kiitän ja noukin varovasti hohtavat valkeat kukat käsiini. Käväisen samalla kasvihuoneessa ja poimin myös salaattia aamupalalle.


Asettelen kukat vesimaljaan, nuuhkien niiden ihanaa tuoksua. Sytytän myös kynttilöitä, aamu on pilvinen ja kostea. Mustarastas kylpee nautinnollisesti pienessä suihkulähteessä. Hymy nousee väkisin huulille sitä seuratessa, melkoinen "hemuli" niin energinen puuhissaan.


Teen rauhassa Tiibettiläiset liikkeeni ja hengitysharjoitukset. Uniset silmä aukeavat lopullisesti tähän seesteiseen aamuun. Suorastaan tunnen miten kaikki negatiivinen lentää ulos sisältäni, haihtuu ja haipuu muuttuen kasteeksi maahan. Siellä ne murheet nyt muuttuvat kauniiksi vihreäksi nurmeksi.


Jotkut aamut ovat kultaa. Silloin hetkittäin ymmärtää miten onnellinen sitä onkaan. Miten kaikki loksahtaakin paikoilleen ja kaikki turha on ...turhaa. Tänään olen onnellinen ruusujen tuoksusta, valosta ja varjosta, Mustarastaan kylvystä, kynttilöiden hehkusta ja ilosta olla osana tätä kaikkea.

Pieni osanen elämänverkossa
-Valoru-


10 kommenttia:

 1. Herkkiä kuvia ja sanoja. Onneksi toisinaan on tällaisia hetkiä elämässä, jolloin huomaa olevansa onnellinen. Mukavaa rauhallista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Opettelen pysymään näissä onnen hetkissä pidempään. Kiinnitän huomioni niihin useammin. Luon niitä useammin tietoisesti. Siihen ei tarvita paljoa, joskus Ruusunlehtiä, joskus puun alla istuskelua tai vain tuulessa heiluvien lehtien ihailua. Tärkeintä minulle, on pysähtyä, hengittää ja aistia hetkessä. Lähes aina mukaani jää onnellinen olo, pitkäksi aikaa.

   Poista
 2. Vaikuttava kokonaisuus! Nöyränä ja kiitollisena hiivin pois :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hienoa jos vaikutin :) Vielä hienompaa jos mukaan lähti pieni ilonhippunen, joka alkaa jatkamaan matkaansa sinun kanssasi.

   Poista
 3. Nyt minulla unohtui Mandin profiili päälle, kun kävin houkuttelemassa Tulentekijää tekemään mandaloita. Piti kirjautua takaisin, mutta unohdin. Minä täällä olen liikkeellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa lainkaan, saa tulla ihan minkä profiilin kanssa vaan.

   Poista
 4. Jaa...hasss...
  Täältähä löytyi uusi kamerankäsittelijä...!
  Kuvaustasi piti oikein lähemmin tutkailla.
  Aiheen käsittelytapa on kovasti kiinnostava....
  Katselin kuviasi ihaillen.
  Terveisin Eko
  Suomen Kuusamosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eko, ja tervetuloa vaan katselemaan. Mukavaa jos kuvat toivat iloa. Yritän rämpiä sisarieni( Seijamarjatta, Kaarnikka ja Valokki) perässä (tuikituttu asema kuopus kun olen) tässä kuvaamisen ihmeellisessä ja haastavassa maailmassa. Kamerani on Canon G11 Power Shot, joskus tökkään Tele- Converter TC-DC58D 1,4x kameran nokkaan. Olen kuuntelu ja käytännön oppilaana näillä siskoillani. Kamera varustelu kiihdytys kilpailuun en ole ottanut osaa kovinkaan ansiokkaasti, mutta paras olla vannomatta...Kuvien muokkailu ihan vain Picasalla on joskus mukavaa puuhaa.

   Poista
 5. Voi kuinka ihanat kuvat kukista. Tekstit lempeän lohdullista kiitosta olemassa olosta. Kiitollisuutta olen harjoitellut, onnistunutkin. Välillä taasen unohdan ja ryhdyn kitisemään vastoinkäymisiäni. Banneri ja tausta seesteisen kauniit, täällä liikkuu nyt hyvä rauhallinen energia. Nappasen sitä mukaani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappase vaan rauhaa, yritän lisäillä sitä omaankin elämääni isoin annoksin. Uppouduin noihin ruusuihin antaumuksella, nuuhkin ja katselin. Ruusuihin kätkeytyy jokin kumma taika,ne tekevät onnelliseksi. Vaan onkos tuo ihme rakkauden kukalta? Tuo Suojelijat-puu video, oli mielestäni niin ihana, kuvasi tunnelmiani hyvin, kuten yleensäkkin puiden viisautta:)

   Poista