torstai 26. huhtikuuta 2012

Maalaus - Sammal keiju

Keräilen tässä itseäni. Flunssa tuli ja kampitti petin pohjalle melko littoiseksi. Kaippa tästä selvitään, vaikka jalat on vieläkin vähän vetelänä ja paikat särkee edelleen.


Kerkisin ennen flunssaa vähän jo katsastamaan pihamaan kevättä. Löysin aarteita, viime kesäistä pitsiä ja liekitettyä vettä. Pihalta löysin myös ison kasan sahanpurua jonka kärräsin kasvimaan käytäville. Olisko siinä hommassa hikiseen pintaan ottanut viileä tuuli mene ja tiedä... Nyt hieman harmittaa kun pihamaa karjuu tuolla ulkona hommiin, ja vielä on vähän kleini olo.

Yritän nyt vielä hieman malttaa...ja laitan itseäni viihdyttääkseni tähän sammal keijun iloksenne.
Iloisia kevät päiviä kaikille!

- Valoru-


7 kommenttia:

 1. Tämäkin ihastuttava, niin sievä ja iloinen. Olet loihtinut sammalen keijumaiseksi ja ihanaksi satuolennoksi. Tauluissasi on ihanasti satua, omani ovat hieman jäykkiä. Huuhkaja voimaeläin halusi seuraavaan tauluuni. Siinä se jo tapittaa terävällä katseellaan minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Valokki, yritin saada sammal keijusta iloisen ja ystävällisen. Varsinkin aikaisin keväällä kun kaikki on vielä hieman väritöntä, sammal loistaa vihreänä ja pehmeän pyöreänä metsässä. Sen pinnalta voi löytää vaikka mitä mielenkiintoista. Mielestäni sammal on ihanaa, vihreänä se lupailee, että kesä tulee pian.

   Oi Huuhkaja, se onkin mahtava otus, ihanaa nähdä miten se tauluusi lentää. Onneksi kaikkinainen maalausjäykkyys poistuu kun vain maalaa eikä jännitä yhtään.

   Poista
 2. Hienoja aarteita löysitkin pihalta, harmi että flunssa siellä jossain joukossa piilotteli. Toivottavasti alkaa jo helpottaa, että pääset jatkamaan. Käytävät näyttävät tosi kivoilta ja tietenkin - kasvihuone :-)
  Sammalkeijut alkavat meidänkin kallioilla herätä, mutta ihan näin selvästi en ole täällä nähnyt ;-)
  Ihana maalaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoa löytyy vaikka mitä aarteita. Varsinkin näin keväällä ulkona olo on yhtä seikkailua. Kaikki muuttuu niin nopeasti, aina on jotain uutta ja kiinnostavaa löydettäväksi.

   Valittaen toteaa hän ettei tässä nyt vielä oikein kovassa lyönnissä olla. Yskittää ja köhittää. Hiki ja väsy tulee heti jos kukun liikaa. Voihan simpurat!!

   Metsän sammalet varmaankin ovat varjoisemmassa ja kosteammassa ja siksi jo aikaisin voipi nähdä näitä keijusia,,, tosin niiden näkeminen vaatii ihan oman tavan katsoa.

   Kiitos Uuna :)

   Poista
 3. Valoru, I wonder if I might make a request if you speak English. If you don't, I'll get help translating this request into Finnish.

  I love your painting of the moss fairy, and I would like to use it as an example in my dissertation. I am writing my dissertation on a cycle of songs set to poetry from Lapland, and they mention fairies. I would like to show your painting as an example of another Finnish artist's expression of fairies.

  May I use a digital picture of your painting in my dissertation? I am not making any money off it, as it is purely academic writing.

  Thank you,
  Jason, in the United States

  VastaaPoista
 4. Yes you may use my picture of moss fairy. But be nice, and tell who painted it. Thank you for your interest.
  Leila Koivusalo alias Valoru

  VastaaPoista
 5. Thank you! I will credit you in my writing.

  VastaaPoista