maanantai 24. toukokuuta 2010

Kiirettä kiirettä!!

Sinne kiireen kitaan olen minäkin tonttu loikannut.. Tuntuu siltä, kuin kaikki asiat tapahtuisi pikakelauksella, elämässä on niin paljon kaikkea, mitä olisi mukava tehdä ja toisaalta sitä mitä on pakko tehdä. Siinä sitten taiteilet  keskellä, välillä tekisi mieli heittää selälleen ja kirkua. Vaan mitäpä tuo paljoa auttaisi, pahaa mölyä vaan maailmaan tulisi. Olen sensijaan  toteuttanut itseäni lapioimalla hiirenkakkaa :) ja rojua vanhasta aitasta, löytääkseni ne hirret sieltä jostain .Kovalla työllä ja hikoilulla välillä ärräpäitä lasketellen ( melkein yhtä hyödyllistä, kuin kirkuminen) ne löytyivätkin.


Nyt on vierasaitta melkein kunnossa, vähän sisustusta uupuu. Palkitsin itseni istumalla aitan oviaukossa, juomalla kahvia ja kuuntelemalla lintujen iltakonserttia. Mietin siinä hetken sinisiä ajatuksia, haaveillen ja haihatellen. Luonnossa kaikki on räjähtänyt kasvuun ja kukkasia nousee ja avautuu, niin että tekisi mieli pyytää niitä hieman himmailemaan, että ehtisin nähdä kaiken. Että ehtisin ymmärtää, haistaa ja maistaa koko kesän.


Kaiken kiireen keskelläkin, haluan huomata kauniin, ihmetellä ja ihastella. Haluan ne hetket, kun aikaa ei ole, on vain ikuisuus, tuuli kasvoillasi ja tietoisuus siitä että on juuri siinä missä pitääkin. Kiinni hetkessä, hosumatta minnekkään tai mitään, kokemassa puhdasta olemisen nautintoa.Ei kadoteta itseämme kiireeseen, touhuun ja touhottamiseen. Olemisen nautinnosta kannattaa taistella <3


2 kommenttia:

  1. Voi pikkusiskua riepootellaan. Joskus tuntuu todella, että kellon viisarit vipottaa pikavauhdilla. Kaikki siuhuu viivana, eikä ehdi kuin tormata paikasta toiseen. Meillä se kiire hosotti niin, että käskin sen mennä kuusen-neulasia laskemaan, sielä se ny niitä ynnää. Istahdin sanoin "Rauhotu ihimine"
    Taistellaan hetkistä olla. Rutishalaus

    VastaaPoista
  2. Samoja sanoja kun tuo pikku/iso-sisko tuossa yllä sanelee... täältä isolta siskolta. Yritän itsekkin taistella ettei se kiireenpyörre saa imaistua kitusiinsa. Nyt taitaa olla sellanen "buumi" liikkeellä...kesä tuli ihan heittämällä, tuomet, mustikat, lakat, omenapuut, luumupuut yms kukkivat sellaista vauhtia että perässä ei ehdi.... en muista pitkään aikaan että kaikki nuo yllämainitut on olleet yhtäaikaa ja niin runsaslukuisena kukassa. Tsepmmpiä ja pidetään pintamme halimuksista :)

    VastaaPoista