maanantai 21. marraskuuta 2011

Kuka minä olen- ja olen oma itseni haaste

Olen elämässä, tällä kertaa tässä kuopuksena syntyneessä "hiilikipossa". Olen liikkuvaa ja oppivaa energiaa.
Olen haikean totinen, kuplivan hilpeä ja ääreistunteellinen veden lapsi. Ymmärrän omalla tavallani herkästi kauneutta ja näen sitä paljon ympärilläni. Tahdon luoda sitä lisää kaikin tavoin, joilla se on minulle mahdollista.


Tämän "hiilikipon" elämä, on aina ollut jotenkin irrallaan ja erillään ajasta ja muusta maailmasta. Lapsena varsinkaan aikaa ei ollut, päivät soljuivat hiljaisina kauniina nauhoina ihmetellen ja leikkien - useimmiten yksin.
Keinuin  puiden oksilla ihmetellen leppäkerttuja, kivillä istuskellen ja katsellen sammalten elämää. Olin omassa hiljaisessa värien ja muotojen tilassa, jossa auringonsäteet ja veden kimallus olivat ystäviäni. Minulla oli ja on rakastava ja hyväksyvä perhe, joka on minulle hyvin tärkeä.


Kun kasvoin ja astelin ulkopuoliseen maailmaan, tuli joukkoon sopiminen kovin vaikeaksi. Olin liian luonnonlapsi, vilkas kun olisi pitänyt olla hiljaa, vetäytyvä, kun olisi pitänyt olla sosiaalinen "pallon pellaaja".
Pitipä tähän" hiilikippoon" tulla vielä matemaattinen tylsyys ja lukivirhe. Pakenin (pakenen) uhmakkaasti omaan maailmaani, koska en ollut (ole) tarpeeksi kovis ollakseni häirikkö. Minusta tuli siili :)


Omaan totaalisen ymmärtämättömyyden ns. sosiaalisista luokkaeroista, ruumiillisista tai sukupuolisista eriarvoisuuksista. Koska en ymmärtänyt näiden seikkojen tärkeyttä tämän maailman arvojärjestelmässä, työsaran löytyminen, ystävyyssuhteet ja parisuhde ovat olleet haasteellisia. Vuorotellen innostumista, oppia, pettymystä, miellyttämistä yli omien voimien, itkua, masennusta, iloa,  ymmärtämistä ja rakkautta -- voi hyvän tähden! Tämä "kippo" on totisesti tuntenut itsensä vaikeaksi, oudoksi, vastuuttomaksi, riittämättömäksi ja vähän reppanaksi , jonka onneksi joku kunnon mies korjasi. Jos minulla ei olisi luontoa, taiteiluani,perhettäni, siskojani, hurttia sarkastista huumoriani, itseironiaani ja empaattisia kykyjäni--missä lie olisin.


Joskus torun energiaani, jotta miksi juuri näin hassuun "kippoon" halusi, ehkä sen oli pakko ( virnistelyä).
Olen oppimassa että on hyvä olla itselleen rehellinen, vaikka se ei aina toisia miellyttäisikään, tämä "kippo" meni kuhmuille, kun yritti miellyttää kaikkia ja yritti sopia vaikkei mahtunut. Opettelen, ettei kannata itkeä hyväksynnän ja rakkauden perään, kun tärkein hyväksyntä tulee itsensä sisältä. Opettelen, ettei yksinäisyyttä ole, koska lopulta kaikki ovat yhtä yksin ja yhdessä. Opettelen, että arvostelu on turhaa, koska  arvostelen  tavallaan peilistä itseäni muissa. Opettelen, että  on OK olla väärässä tai oikeassa ja muuttaa mieltään.


Opettelen, että on OK yrittää, onnistua tai epäonnistua ja vaihtaa näkökulmaa. Opettelen, että on OK tuntea  tunteita, kokea ne, hyväksyä ne, päästää ne pois ja olla tyyni.  Ymmärsin, että opettelen tätä kaikkea ja vielä sitäkin, aina uudelleen ja uudelleen, pala palalta, hippu hipulta, täällä tämän" hiilikipon" elämässä.


Iloa ja valoisaa vaellusta kaikille muille "astioille"
Täydellisen hohtaville posliinikupeille, muhkuraisille tinamukeille, kauniille goottimaljoille, kirkkaille kristallisille laseille, savulta haiseville kuksille, mainos markkinamukeille tai puutuopeille ---ihan kaikille!

- Valoru -

Valoru = valo- loru  Kirjaimet tulevat sieltä täältä koko nimestäni. Ne muodostavat numerologisesti elämänopin numeroni 8 karmallisen sellaisen--ylläri :)3 kommenttia:

 1. Kiitos, Valoru! Niin kaunis ja aidon inhimillinen vastaus haasteeseen.
  Elämistä ja opettelua. Yhä enemmän alkaa tuntua, ettei niitä virheettömiä, aina vahvoja, samanlaisia "tavallisia" ihmisiä olekaan. Kun ikää kertyy, alkaa niissäkin ihmisissä, jotka ennen vaikuttivat olevan niin varmoja mielipiteistään ja itsestään, löytyä yllättävää herkkyyttä.

  Aina kun luen jostain blogista niin aidon hienon kirjoituksen kuin tämä, toivon että osaisin kommentoida niin, että sanat tulisivat ihanana solisevana rakkaudellisena virtana suoraan sydämestä. Ajatukset ja tunteet tulevat lämpöisinä, myötäelävinä, samuutta tuntevina, mutta miten siirtää ne paperille???

  Oikein ihanaa syystalven jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Syvällinen ja avoin vastaus, itsenä olemisesta. Itsensä tunnistaminen ja ymmärtäminen on niin vaikeaa, jatkuvaa kasvua ja kipuilua. Onnistumisen iloja ja itkuja. Syvälliseen kauniiseen kirjoitukseen vastaaminen on yllättävän vaikeaa, kuten Kiki kirjoituksessaan sanoikin.
  Vastaukseksi ei riitä KIva, tykkäsin tms, haluaisi pukea sanoiksi ihastuksen ja tunteen yhteisen ymmärtämyksen kokemuksesta.

  VastaaPoista
 3. Kiki ja Valokki, totta on, silloin kun joku koskettaa sisintä tavalla tai toisella kirjoituksellaan on vaikea kirjoittaa kommenttia. Itse ajattelen usein etten vain loukkaisi jollain hassulla lausemuodolla, koska kirjoitan hassusti. Joskus pelkään kommentin olevan lattea mitäänsanomaton plötkähdys, kun haluaisi kuitenkin sanoa jotain oikeasti hyvää ja kaunista.
  On paljon helpompi kommentoida jonkun tyynyn yhteensopivia kuoseja, kuin toisen syvältä sisältään kaivamia omakohtaisia tunteita, näkemyksiä ja kokemuksia.

  VastaaPoista